IP8026DN
> PDF adatlap PDF adatlap

IP8026DN

  • Terhelhetőség: 90.000 old./hó
  • Felbontás: 1200*1200 dpi
  • Sebesség: 26 színes, 35 ff oldal/perc
  • Papírméret: A4
  • Kétoldalas nyomtatás: alapban
  • Emuláció: PCL5c, PCL6, Adobe Postscript Level 3, Intellifilter funkciók
  • Memória: 128 MB RAM (max. 384MB) + 16MB Flash RAM
  • Interfész: USB2, Fast Ethernet, párhuzamos
  • Kiegészítők: 1* ill. 2*550 lapos adagoló, 4 GB Microdrive


Színt varázsol az Ön irodájába is a csúcstechnológiát képviselő színes hálózati lézernyomtatója!

Színes nyomtatási teljesítmény az üzleti nyomtatások szolgálatában
A technika gyors fejlődésének köszönhetően mind több irodában válik napi gyakorlattá a színes lézernyomtatás. Könnyen belátható, hogy egy ajánlatban, vagy egy üzleti kimutatásban a színes grafikonok, ábrák, fotók alkalmazása több lehetőséget rejt. Az igényes, figyelemfelkeltő megjelenés vonzza az érdeklődő szemeket, amely meghozhatja az üzleti sikert is.
Az eddig alkalmazott színes lézernyomtatási technológiával általában 4-6 lapot eredményez percenként. De ez már a múlté. A legújabb egymenetes tandem technológiának köszönhetően a eddigi leggyorsabb színes lézerprintere lenyűgöző sebességével felülmúlja a várakozásokat. Az IP8026DN színesben 26, mono üzemmódban 35 oldalt képes kinyomtatni percenként, megnövelve ezzel a munka hatékonyságát. Az irodai környezetben jól használhatók a PCL emulációk, a professzionális alkalmazások felhasználói pedig kihasználhatják az alapértelmezésben megtalálható PostScript3 lapleíró nyelvet is. Az alap 128 MB memória, akár 384 MB-ig bővíthető. Az IP8026DN a legkorszerűbb megoldásoknak köszönhetően egy takarékos, ugyanakkor számtalan papíradagolási és beállítási lehetőséget kínáló, sokoldalúan felhasználható printer.
Eljött az az idő, amikor már nem szükséges azon elgondolkodni, hogy mit nyomtassunk színesben és mit fekete-fehérben. A válasz igen egyszerű: mindent színesben!

A magas szintű technológiája révén biztosítja a kiváló minőséget, a ragyogó színeket, akár egyszerű kimutatásokat, vagy bemutatókat, esetleg fotókat szeretne kinyomtatni.
A nagy tempó és a minőség hátterében robusztus nyomtató mechanika és a által garantált megbízhatóság áll.

Prismalaser technológia, négyszeres teljesítmény
A jelentős, percenkénti 26/35 oldalas nyomtatási sebesség a legújabb tandem mechanikának, valamint a prismalaser technológiának köszönhető. A korábbi megoldásoktól eltérően egy igen szellemes megoldással a négy szín transzfergörgőre történő felvitele szinte egyszerre történik meg, így a színes teljesítmény a jelenleg általánosan alkalmazott technológiáknak a négyszeresét éri el.


A papíradagolás minden elképzelést kielégít
Az IP8026DN rendkívül meggyőző a papírkezelés terén is, mivel akár 2350 lapot is képes kezelni a laptálcákban. Ez a mennyiség bármelyik iroda igényét képes kielégíteni. A nyomtató része alapkiépítésben a duplex egység is, melynek segítségével könnyen és gyorsan elkészíthetők a kétoldalas dokumentumok.
Az IP8026DN-os alsó zárt tálcájába megközelítőleg 550 darab 64-164 g/m2 közötti papírlap és fólia helyezhető el, míg az elülső többfunkciós adagoló további 150 darab, 60-216 g/m2 közötti médiát képes befogadni. Innen adagolva különféle méretű lapok, borítékok, írásvetítő fóliák is alkalmazhatók. A lehajtható adagoló esetében lehetőség nyílik a felhasználó által definiált speciális papírméretek megadására is. A kiegészítőként vásárolható nagykapacitású lapadagoló alkalmazása esetén négy, független lapadagoló áll rendelkezésre. A különféle méretű és papírsúlyú médiák alkalmazásával szinte minden felhasználói igény kielégíthető úgy, hogy nem válik szükségessé a lapok kényszerű cserélgetése.
Ezekhez párosul egy robusztus, strapabíró mechanika is, amely akár havi 90.000 oldal kinyomtatását is lehetővé teszi.

Interfész
Alap kiépítésben rendelkezésre áll az USB 2.0, a kétirányú párhuzamos és az Ethernet port. Hálózati illesztés esetén alkalmazható a WebAdmin távfelügyeleti lehetőség. A szükséges menübeállítások számítógépről (is) elvégezhetők, a nyomtatási feladatok állapota és a nyomtató üzenetei a képernyőn olvashatók. A belső web oldal tájékoztatást ad a kellékanyagok mennyiségéről, élettartamáról, listát készít a kinyomtatott jobok méretéről és a nyomtatás időpontjáról.

Intellifilter funkciók
Az IP8026DN tartalmazza a által kifejlesztett Intelliprint (IP) interfészt és a hozzá kapcsolódó Intellfilter funkciókat. A megoldás nagy előnye, hogy ugyanilyen interfésszel ellátott más technológiájú (pl. mátrix) nyomtatók között egyszerű illesztési megoldást kínál felhasználói program átírása nélkül!
Az Intellifilter segítségével olyan szoftveralkalmazásokhoz is könnyedén illeszthető az IP8026DN nyomtató, amelyek inkompatibilitás végett más nyomtatótípusokat nem tudnak megfelelően vezérelni.
Az Intellifilter funkció további érdekes sajátossága, hogy előre definiált karakter vagy vezérlőkód sorozat tölthető a memóriába, amely azután automatikusan a nyomtatási feladat elé vagy után fűzhető. Mindezen túlmenően karakter ill. vezérlőkód konverzió is lehetséges. Akár kódtáblák, utasításkészletek is átírhatók tetszés szerint.
Az Intelliprint technológia révén nincs probléma a korábban használt sor- vagy mátrixnyomtatóra megírt nyomtatási feladatok kezelésével. Az Intellifilter szoftver segítségével könnyedén migrálhatóak a régi adatok az IP8026DN printerre is, mindez költséges szoftvermódosítások nélkül.

Biztonságos nyomtatás és további speciális lehetőségek
Korunk biztonsági kihívásainak is megfelel az IP8026DN. Compact Flash kártya, vagy Microdrive segítségével lehetővé válik, hogy csak PIN kód beütése után csak a megfelelő személy nyomtathassa ki a printerre küldött dokumentumot.
A beépített Flash RAM ill. drive lehetővé teszi felhasználó részére, hogy állandó alkalmazásokat (űrlapok formátuma, cég logo) letöltsön a printer memóriájába, egyszerűsítve ezzel az irodai munkát.


Beállítások tárháza
A nyomtató meghajtó program sokrétű beállítási lehetőségeket kínálva méltó partnereként üzemelteti az IP8026DN-t. Az általánosan ismert és alkalmazott funkcióktól eltekintve érdemes sorra venni néhány érdekességet:
A rugalmas alkalmazás érdekében számtalan beállítási lehetőség közül lehet választani, ezért könnyen összepárosíthatók olyan funkciók és beállítások, amelyek nem megengedettek a nyomtató megfelelő működéséhez. Ez esetben a driver intelligensen "gondolkodik", és javaslatot tesz a helyes beállításra. Ha például írásvetítő fóliát adunk meg az alsó zárt tálcába, akkor a nyomtató egy felnyíló ablakban tájékoztat arról, hogy ez csak az első multifunkciós adagolóból tehetjük meg. Az általa "megajánlott" beállítás egyetlen kattintással elfogadható.
Lehetőségünk van az ún. rétegnyomtatásra, így elhelyezhetjük a céges logókat, vagy speciális vízjeleket is a dokumentumainkon. Kihasználhatjuk a kiskönyv nyomtatási funkciót is, így akár a "házinyomdaként" is funkcionálhat az IP8026DN.
Ethernet interfészen keresztül, web böngésző segítségével a nyomtató saját, belső menürendszere távolról is elérhető és megváltoztatható.

Papír- és festéktakarékosság jegyében
Egy cég napi munkája során számtalan olyan feljegyzés, belső anyag készül, amelynél nincs jelentősége, hogy feltétlen egy teljes A4-es oldalra kerüljön kinyomtatásra. Ekkor lehet hasznos segítség a driverből gombnyomásra kapcsolható kicsinyítési funkció, amely maximálisan 25 oldalt képes elhelyezni egyetlen lapon. Ez az üzemmód duplex nyomtatás esetén is alkalmazható, így például egy nyolcoldalas dokumentum negyedére kicsinyítve csupán kettő A4-es lapot kíván.
A nyomtatási költségek csökkentése érdekében akár monó üzemmódban is telepíthetjük a printert, így azokról a gépekről ahol a színes nyomtatás nem szükséges, nem lesz lehetőség másra csak a fekete színben történő megjelenítésre.

Technikai adatok
TechnológiaEgymenetes elektrofotografikus lézer
Színes nyomatási sebesség26 oldal/perc (duplex üzemben 15 oldal/perc)
Mono nyomatási sebesség35 oldal/perc (duplex üzemben 15 oldal/perc)
Első oldal kinyomtatási ideje8 mp. (üzem-meleg állapotban)
Terhelhetőség90 000 oldal/hó (50% színes, 50% mono nyomtatás esetén)
Felbontás1200×1200 dpi
Memória64 MB (max. 320MB)
EmulációPCL 5e, PCL6, Adobe Postscript Level 3, Intellifilter funkciók
ProcesszorMIPS R7000 533 MHz
InterfaceUSB2, Ethernet (10/100BaseT), Kétirányú párhuzamos IEEE 1284
HálózatkezelésJetAdmin kompatibilitás
SzínkezelésAutomatikus, Windows ICM, RGB Color Balance
Alap lapadagolás és papírkezelés550 lapos alsó adagoló, 150 lapos multifunkciós adagoló
Opcionális lapadagolás és papírkezelés1 x 550 lapos , 2 x 550 lapos alsó adagoló
PapírméretekA4, A5, B5(JIS), Letter, Legal, Executive, COM 10, DL
Egyedi méret max.: 90×35,5 cm
Papírkimenetek250 lapos kimeneti tálca
Papírvastagság60- 162 g/m2 alsó adagolóból, 60- 216 g/m2 a multi funkciós adagolóból
Nyomtatható médiumokNormál papír (másolópapír), boríték, lézer-fólia, lézer-etikett
Meghajtó programokWindows XP, 2003, 2000, ME, 98se, Mac OS, Linux (PPD-n keresztül)
Méret (szélesség, mélység, magasság)429 x 580 x 457 mm (alapkiszerelésben)
Tömeg34,5 kg
Zajszint<55 dB(A) nyomtatáskor
ÁramfogyasztásNyomtatáskor: átlag 580W
Készenléti módban: max. 45 W
Környezeti feltételek5-32°C, 15-85% relatív páratartalom
Nyomtatási üzemmódokVízjelnyomtatás
Rétegnyomtatás
Automatikus kétoldalas nyomtatás (Duplex)
Papírtakarékos (N-Up) nyomtatás
Kiskönyv nyomtatás
PIN kódos nyomtatási feladat védelem
Festék-takarékos nyomtatás
Áramtakarékos készenléti üzemmód
Kellékanyagok
(színenkénti 5% fedettségnél)
Fekete (K) toner - 9000 oldalra
Ciánkék (C) toner - 8000 oldalra
Bíbor (M) toner - 8000 oldalra
Sárga (Y) toner - 8000 oldalra
Fotóhenger - 35 000 oldalra
Transzfer görgő - 35 000 oldalra
Fixáló egység - 100 000 oldalra

Rendelési számok
Nyomtató
043 761IP8026DN Színes hálózati duplex lézernyomtató
043 805IP8026DN Színes hálózati duplex lézernyomtató + 2×550 lapos lapadagoló
Kiegészítők
093 053IP8026DN 128MB memóriabővítés
043 736IP8026DN 128MB Flash memóriabővítés
043 737IP8026DN 256MB Flash memóriabővítés
043 765IP8026DN 1x 550 lapos lapadagoló
Kellékek
043 766IP8026DN Toner Cián (8 000 old.)
043 767IP8026DN Toner Magenta (8 000 old.)
043 768IP8026DN Toner Sárga (8 000 old.)
043 769IP8026DN Toner Fekete (9 000 old.)
043 836IP8026DN Tonerkészlet (3 szín, CMY)
043 835IP8026DN Tonerkészlet (4 szín, CMYK)
043 770IP8026DN Fotóhenger (max. 35 000 old.)
043 771IP8026DN Transzfer görgő (max. 35 000 old.)
043 772IP8026DN Fixáló egység (max. 100 000 old.)