T5130B Bizonyítvány nyomtató
> PDF adatlap PDF adatlap

T5130B Bizonyítvány nyomtató

  • Diplomák, oklevelek, vizsgabizonyítványok kitöltéséhez
  • Famulus2014 online bizonyítványkitöltő szoftver
  • Tudásbázis web 2.0 online interaktív oktató felület
  • Automatikus lapszélérzékelés
  • Automatikus fejtávolság beállítás
  • 5 mm vastag speciális dokumentumok kezelése
  • Biztonsági UV festékszalag
  • Speciális "unidir" nyomtatódriver


> Diplomák, oklevelek, vizsgabizonyítványok kitöltéséhez
> Famulus2014 online bizonyítványkitöltő szoftver
> Tudásbázis web 2.0 online interaktív oktatófelület
> Automatikus lapszélérzékelés
> Automatikus fejtávolság beállítás
> 5 mm vastag speciális dokumentumok kezelése
> Biztonsági UV festékszalag
> Speciális "unidir" nyomtatódriver

A T5130B bizonyítványkitöltő nyomtató a magyar oktatási rendszerben leggyakrabban használt bizonyítványok kitöltése céljából lett kifejlesztve. A speciális kialakítású papírvezetés lehetővé teszi vastagabb, ugyan akkor fényesebb, csúszósabb külső borítóval rendelkező, akár 4-5 mm vastagságú bizonyítványok, diplomák, vizsgakönyvek kitöltését is. Hardver és szoftver elemekből álló bizonyítvány kitöltő csomag magába foglalja a speciális kialakítású T5130B bizonyítványkitöltő nyomtatót, valamint a nyomtatóhoz kifejlesztett Famulus2014 bizonyítvány kitöltő szoftvert. A bizonyítvány kitöltés folyamatának minél gyorsabb elsajátítását, az oktatók egymás közötti gyors információ cseréjét egy web 2.0 interaktív tudásbázis támogatja. A Famulus2014 működése lehetővé teszi, hogy az oktatók saját környezetükben fejlesszék a bizonyítvány sablonok állományát, amely a későbbiekben minden felhasználó számára elérhetővé lesz így. Az egyedileg elvégzett munka a nagyobb oktatói közösség javát is szolgálja.

Famulus2014 bizonyítványkitöltő szoftver
A Famulus2014 bizonyítvány kitöltő szoftver a Tally 5130B bizonyítványkitöltő nyomtató mellé kifejlesztett alkalmazás. A program segítségével az oktatók egyszerűen, egy felhasználóbarát online felületen keresztül tudják a bizonyítványokat kitölteni. A nyomtatást követően az elkészült vizsgaadat állományok pdf formátumban az oktató gépén archiválásra kerülnek, ezt követően az adatok biztonsága érdekében a felhő alapú alkalmazásból minden adat törlésre kerül.

Tudásbázis 2.0
A Tudásbázis 2.0 egy interaktív adatbázis felület, amely lehetőséget biztosít az oktatók számára a Famulus2014 bizonyítvány kitöltő szoftver kezelésének gyors elsajátításához. A Tudásbázis rendelkezik egy alap információhalmazzal, amely az oktatókat bevezeti a Famulus2014 és a T5130 használatának kezdeti lépéseibe. A Tudásbázis 2.0 interaktivitásának köszönhetően lehetőséget biztosít eddig még meg nem fogalmazott újabb kérdések, felhasználói tapasztalatok megfogalmazására is. A beérkezett kérdésekre kapott válaszok a web felületen később bármikor elérhetők. A Tudásbázis 2.0 kezelői felület szerves részét képzi a Famulus2014 bizonyítvány kitöltő szoftvernek. Célja, hogy az oktatók részére átlátható és gyors elsajátítási lehetőséget biztosítson.

Tally T5130B műszaki átalakítások
A Tally T5130B nyomtató kialakítása során a fejlesztőknek számos olyan műszaki problémával kellett szembe néznie, amely egyedi műszaki megoldást követelt meg. A megfelelő bizonyítvány kezelés érdekében a nyomtató papírvezetési rendszere számos ponton módosításra került. A T5130B nyomtató működést felügyelő drivert a megfelelő íráskép elérése érdekében kellett működésében módosítani.

Speciális kialakítású papírvezetési rendszer
A fejlesztés alapját képező nyomtató gyári papírvezetésén jelentős módosításokat kellett végrehajtani annak érdekében, hogy a vizsga bizonyítványok esetében előforduló akár 5 mm-es papírvastagságot biztonságosan kezelni tudja.

Egyedi fejlesztésű firmware
A nyomatkép javításának érdekében a mikroprogramban csökkentésre került a nyomtató fejmozgatási sebessége. Továbbá a gyors média mozgatás a bizonyítványok esetében pozícionálási problémákat okozhat, amelyet a léptető motor sebességének csökkentésével lehetett kiküszöbölni. Továbbá problémát jelentett, hogy a nyomtatási kép elcsúszott a vastag dokumentum kétirányú nyomtatása miatt, a szebb íráskép eléréséhez alapértelmezetté kellett tenni az egyirányú nyomtatást a driverben. Kifejlesztésre került az úgynevezett "unidir" meghajtó program, amely esetében nyomtatás csak a fej balról jobbra mozgásakor történik. Ezzel a megoldással jelentősen javult a nyomtatási kép.

Biztonsági festékkazetta
A bizonyítványok hamisításának elkerülése érdekében biztonsági tintával ellátott festékszalag kifejlesztésére került sor. A speciális tintával feltöltött szalag csak a nyomtatóval rendelkező oktatási intézmények számára elérhető.

Technikai adatok
Technológia24 tűs mátrix
Nyomtatási sebesség400 cps (10 cpi-nél)
Grafikai felbontás360x360 dpi
Nyomtatási szélesség90 karakter (10 cpi-nél)
Többpéldányos nyomtatványok1 eredeti + 2 másolat (indigó esetén)
1 eredeti + 4 másolat (többlapos nyomtatványoknál)
PapírméretSzélesség: 70*240 mm
Hosszúság: 70*500 mm
PapírtípusBizonyítványok, oklevelek, diplomák max. 5 mm-es vastagságig
Automatikus funkciókAutomatikus papírvastagság-megállapítás és dokumentumszél keresés
BetűtípusokIBM PC2 (13 ország verzióival), ISO 8859-2/-5/-7/-8/-9, valamint további betűtípusok CD-n
EmulációkEpson ANSI (ND90, HPR 4905, HPR 4915), IBM 4722, IBM PP24XL, Olivetti PR50/PR2 Meghajtó Windows 9x, Windows NT 4.0, WOSA Interface USB-2, Centronics IE1284, RS-232C soros, 9 tűs D-Sub (M)
Interface (opcionális)Ethernet 10/100BaseT, második RS232
Zajszint0 dB(A) pihenő módban, <55 dB(A) nyomtatáskor
Méret168x378x280 mm
Tömegkb. <10 kg
Energiafogyasztás9 W pihenő módban, max. 73 W nyomtatáskor
Áramforrás110-240V (automatikus átkapcsolás), 47-63 Hz
Környezeti feltételekHőmérséklet: 10-30 °C
Relatív páratartalom: 15-75%
Opcionális kiegészítőkMSR (Mágnescsík-olvasó/kódoló), MICR (CMC7, E13B olvasó)